Lacul Leșu

lacul LESU

Lacul Leşu este un lac de acumulare situat lângă localitatea Leşu pe Valea Iadului în Munţii Apuseni judeţul Bihor. 

Zona de agrement este situat pe Valea Leşului, iar lacul de acumulare fiind pe Valea Iadului la 20 km de DN 1, şoseaua trecând prin Beiuş, apoi pe un drum forestier spre Stâna de Vale, prin care s-a realizat un acces spre Masivul Bihor-Vlădeasa.Este un lac de acumulare cu o suprafaţă de 148 hectare, volumul de apă realizat prin construirea barajului pe Valea Iadului este de 28,3 milioane m³.

Lacul a fost dat în folosinţă în anul 1973, iar hidrocentrala în anul 1977.

Zona de agrement preferată este Coada Lacului care a devenit în sezonul de vară un sat de vacanţă.

Valea Iadului cum este cunoscuta Iada, a atras de-a lungul anilor multi turisti , prin modul salbatic de curgere a apei printre stanci, bolovani , care te conduce pe langa drum pana in Satul de Vacanta Coada Lacului, unde isi gaseste varsarea in lac.

De-a lungul drumului primeste alte vai cum ar fi Valea de Runc, Valea Guga , Valea Lupului.

Izvorul Murgasu :
Izvor cu apa buna, rece, situat pe drumul Stana de Vale - Coada Lacului Lesu, vizavi de un Canton Silvic.

Pescuit sportiv:
Se poate practica pescuitul pe anumite portiuni din apele curgatoare cat si pe lac dupa obtinerea autorizatiilor necesare de la Cantoanele Silvice din zona.

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informaţii detailate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.