Valea Videi - Dobrești - Răcaș

Valea Videi - Dobrești - Răcaș

Turistul întâlneste în aceasta zona peisajul salbatic al unor chei care se întind pe 12 km (cei mai lungi din Muntii Apuseni) pe Valea Videi (Holodul superior).

De asemenea se va bucura de imaginea dolinelor, acele uriase pâlnii formate în negura timpurilor prin dizolvarea la suprafata a unor roci solubile (calcare si dolomite). Truda apelor la suprafata a lasat în urma lor aceste doline precum si ciudatele lapiezuri sau uvale, forme de relief specifice fenomenelor carstice.

De altfel, iubitorul de fenomene carstice va gasi în zona si Pestera Muhuchii nu departe de localitatile Câmpani de Pomezeu si Lacu Sarat.

Apoi, va putea admira Lacul de acumulare de la Luncasprie iar în apropierea lacului, izbucul Toplita si pestera Toplita de Vida.

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informaţii detailate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.