Cetatea Finis (Belovar)

Cetatea Finis (Belovar)

Cetatea Finis (Belovar), judetul Bihor, Crisana, Romania - Cetatea Finis (Belovar) este asezata la hotarul satului Finis pe varful unui pisc, cetate din care, din pacat mai sunt doar ruinele. Cetatea Belovar, azi ruine, e alcatuita dintr-un complex de tacrei turnuri, unul fiind mai inalt (acesta este vizibil din satul Finis).

Cetatea Finis (Belovar)Zidurile sunt constituite din bolovani colturosi si masivi, asezati la 6 – 9 metri unul de altul, fiind inconjurate de santuri de aparare. Adevarat castel feudal, cetatea este o fortificatie medievala de refugiu si aparare. Intruneste toate calitatile de defensiva: vedere, obstacol si adapost, fiind accesibila numai dintr-o parte.

 

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informaţii detailate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.