Saritoarea Bohodei

Saritoarea Bohodei

Accesul la cascada se face din drumul forestier de pe Valea Aleului. Când drumul face o curba la dreapta pentru a traversa valea ajungând pe versantul stâng parasim drumul si urcam pe poteca pe care apar semnele marcajului. La 15 minute dupa ce am parasit drumul, poteca începe sa urce mai accentuat, jos în dreapta firul Aleului formând numeroase cascade. Mai departe poteca ne conduce la firul apei pe care îl traversam si ne angajam în versantul stâng urcând pe stânci, printr-o zona acoperita de afinisuri.

Trecem peste o culme, coborâm usor printre tufe de afin, peste blocuri de cuartite si dintr-o dat[, ne apare în fata imensa cascada Bohodei ce cade de la o înaltime impresionanta. De fapt, apa nu cade în gol, ci se prelinge pe stânca foarte înclinata care formeaza patul vaii. Înaltimea cascadei este de circa 80 m, la baza ei existând o nisa, între stânci suspendate, putin deasupra firului vaii Bohodei.

De la cascada, traseul turistic se continua pâna în Saua Bohodei pe o culme stâncoasa deosebit de abrupta, existând portiuni echipate cu lanturi, care necesita catarare. Fiind deosebit de periculos, acest traseu este recomandat numai turistilor foarte bine pregatiti, echipati corespunzator, si de asemenea, este interzisa parcurgerea lui pe vreme ploioasa, cetoasa, sau cu rucsac mare în spate.

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informaţii detailate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.