Biserica de lemn din Sebiș

Biserica de lemn din Sebiș

Biserica de lemn din Sebiș se află în localitatea omonimă , comuna Drăgăneşti, din județul Bihor. Are hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil".

În anul 1724, satul avea o biserică de lemn acoperită cu șindrilă, este menționată din nou în 1752. La 1756, se spune: "biserica au construit-o strămoșii". Biserica de lemn ce se păstrează azi, a fost construită după 1756 și înainte de 1764.Pe peretele stâng al altarului, se află inscripția "Această s. biserică o am zugrăvit eu David din Țara Românească din orașul Curtea de Argeș fiind lăcuitor în Sichitealec. Pomelnic a lui Popa Vasile 1764". Deasupra intrării în tindă se află scris: " Zugravitu-s-a această sfântă beserică de le milostivu Dumnezeu prin îndemânarea preoților Vasile și Filimon Lupu". . Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: BH-II-m-A-01205.

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru informaţii detailate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.